PII Minka Gudrās spēles

Ik rudeni un pavasari PII “Minka” vecākie bērni tiekas ar Minku, lai uzspēlētu “Gudrās spēles”. Tas ir liels piedzīvojums gan bērniem, gan skolotājiem, jo pirmais noteikums skan šādi – pats klausies, pats domā, darbojies komandā! Bērni paši meklē atbildes un risinājumus, skolotāji vien vēro un klusējot, ar domu spēku atbalsta savējos.

Viens no pirmajiem uzdevumiem ir izdomāt komandas nosaukumu…divas Minkānu, Rosilijas un Kārļa Zāles komandas turpināja draudzīgo sacensību. Bērni vispirms no papīra burtiem salika Latvijas galvaspilsētas nosaukumu, tad vārds “Rīga” tapa no maziem akmentiņiem. Uz jautājumu, kādas pilsētas Latvijā jūs vēl ziniet, bērni raiti sauca visdažādākās pilsētas…arī Parīzei un laukiem tika atvēlēta vieta Latvijas pilsētu vidū :). Savukārt, meklējot to dzīvnieku attēlus, kuri dzīvo Latvijā, gadījās pa kādam kuriozam – lauvas, ķenguri un pandas, bērnuprāt, iederējās Latvijas mežos un laukos.

Noslēgumā visi dalījās draudzīgā apskāvienā un vienojās par tikšanos pavasarī, lai atkal pārbaudītu savas zināšanas un prasmes.