Vasara pagājusi nemanot!

Vasara pagājusi nemanot

Ar jauna ceļa sākumu un padarīta darba gandarījumu…

Kad kļavas lapas plaukstās sāk zīmēt sārtus un dzeltenus rakstus, klāt ir rudens. Jā, vasara pagājusi nemanot, aizvadīts arī 1. septembris – Zinību diena – nozīmīgie svētki pirms jaunā darba cēliena. Pirmsskolas izglītības iestādē “Minka” tie aizritēja krāšņi – ar mūzikas skaņām un lustīgu bērnu sagaidīšanu. Skanēja uzrunas, novēlējumi, kopīgi dziedātas dziesmas. Savās grupiņās bērnus sagaidīja svētku cienasts – gards kliņģeris. Uz īsu mirkli cauri mākoņiem izspraukušais siltais saules stars vēl atgādināja par jauki pavadīto vasaru, un tas vēl vairāk priecēja skolotājus, audzēkņus un viņu vecākus. Sirsnīgie sveicieni ikviena sirdī lika iedegties pa dzirkstelei, kura katram no mums iedvesa drosmi un cerību jaunajam mācību gadam!

Un, kaut jaunais darba cēliens ir iesācies, uz brīdi jāpalūkojas atpakaļ – uz paveikto bērnudārzā vasaras brīvlaika mēnešos. Un, jāteic, padarītā ir bijis gana daudz. Nevienam noteikti secen nepagāja jau jūnija pirmajās dienās aizsāktais ēkas siltināšanas process, ko brīžiem kavēja lietainie laika apstākļi. Šie būvniecības darbi lika sasparoties arī mums pašiem, lai izraktu, pārstādītu un, vienkārši, attālākā teritorijas stūrītī saglabātu no dobēm izraktos ziemciešu stādus, kuri pēc būvdarbu beigām jau ieņēmuši līdzšinējo vietu “Minkas” dobēs. Viegli jau tas nebija, bet kopā mums izdevās! Arī turpmāk mūsu skatus priecēs ziedu bagātība un krāšņums. Izmantojot šo iespēju, vēlamies pateikt siltu paldies visiem darbiniekiem, kuri iesaistījās bērnudārza teritorijas sakopšanas darbos kā vasaras mēnešos, tā arī, tuvojoties jaunajam mācību cēlienam. Savukārt par puķu stādu dāvinājumu pateicamies SIA “Stādaudzētava Inčukalns” un personīgi Nikam Ozolam, ar kuru jau vairāku gadu garumā mums ir izveidojusies lieliska sadarbība.

Sirsnīgus pateicības vārdus veltām Indrai Podziņai, nu jau bijušajai bērnudārza vadītājai, par kolosālo ideju – ēkas fasādes māksliniecisko noformējumu, ko lieliski šajā vasarā pēc nama siltināšanas un ārsienu krāsošanas realizēja māksliniece Kristīne Kligina. Paldies! Arī bērnudārza mākslas telpa piedzīvojusi pārvērtības – tā kļuvusi spilgtāka, krāsaināka. Par to parūpējās inčukalniete Jolanta Bodniece.

PII “Minka” kolektīvs pateicības vārdus velta arī Inčukalna novada domei – par finansiālo atbalstu, ieinteresētību un atsaucību.

Un nobeigumā vēlamies pateikt, ka, tikai kopā darbojoties un sadarbojoties, sasniedzams labākais rezultāts. Tādēļ novēlam, lai izdodas piepildīt savas vēlmes visiem un ikvienam!

Dalot rudens saules pīrāgu, var trāpīties pa kraukšķīgam kastanim, pa palaidīgam zīļukam, bet vidū – prieks. Lai jaunajā mācību gadā prieka nepietrūkst nevienam!

PII “Minka” kolektīva vārdā,
Inese Pliena, lietvede