Filiālē Lapsiņa patīkamas pārmaiņas

Filiālē “Lapsiņa” patīkamas pārmaiņas

Inese Pliena, PII “Minka” lietvede
Foto: Olita Gailīte

Bērnudārzu rindas daudzviet joprojām ir liela problēma, un vecāki var justies ārkārtīgi laimīgi, ja bērnu no pusotra gada vecuma, kad māmiņai beidzas dekrēta atvaļinājums, iespējams vest uz kādu no pašvaldības bērnudārziem. Inčukalna novadā daudz tiek domāts, plānots, lai līdz minimumam samazinātu rindas uz vietu pašvaldības bērnudārzos un pēc iespējas vairāk mazuļu varētu uzsākt savas bērnudārza gaitas.

Ar Inčukalna novada domes finansiālu atbalstu filiālē “Lapsiņa” laika periodā no šī gada janvāra līdz jūnija sākumam tika paveikts daudz – grupās tika veikti sanitārā mezgla remonti, darbinieku laika ekonomijai un trauku mazgāšanas darba atvieglošanai tika iegādātas un uzstādītas divas trauku mazgāšanas mašīnas. Tā kā plānojām filiālē papildus esošajiem 37 audzēkņiem uzņemt vēl 15 bērnus, tika nopirkti papildus skapīši, gultas, krēsliņi, arī gultas veļa, dvieļi, trauki, galda piederumi un daudzas mācību procesā vajadzīgās lietas. Svētku un vienlaicīgi arī sporta zāles siena ieguva jaunus, krāsainus aizkarus, bet audzinātāju darbam tik nepieciešamo biroja tehniku – datoru un printeri.

Pateicoties filiāles darbinieku – skolotāju un tehniskā personāla, rūpēm un bērnu vecāku kolosālajam atbalstam, iepriekš tik nepievilcīgā un bērniem neērtā smilšu kaste pārtapa jaunā veidolā – ar jaunām apmalēm, smiltīm un lielo saulessargu, kas īpaši nozīmīgs pavasara un vasaras laikā, lai pasargātu bērnus no karstajiem saules stariem.

Bet vairāk par visu bērnu sajūsmas pilnie skatieni, priecīgās čalas, pat skaļās ovācijas bija pievērsti jaunuzbūvētajam rotaļu laukuma elementam – krāsainajai lokomotīvei, ko jūnija sākumā uzstādīja firmas “MK Dizains” celtnieki no Jēkabpils. Paldies viņiem par darbu!

Un, nobeidzot šo īso apkopojumu, visu mūsu iestādes darbinieku vārdā vēlamies pateikt paldies Inčukalna novada domei par finansiālo atbalstu. Īpašu paldies sakām Inčukalna novada domes priekšsēdētājam Aivaram Nalivaiko par iniciatīvu un rūpēm par mūsu novada jauno paaudzi un ļaudīm kopumā. Pateicamies arī bērnu vecākiem par ieinteresētību, aktivitāti un sapratni, bet pašiem bērniem vēlam – lai ikviena bērnudārzā pavadītā diena būtu priekpilna, saulaina un gaidīta!