8. martā Minkā ciemojās Valsts policija

8. martā ”Minkā” ciemojās Valsts policija

8. martā PII ”Minkā” ciemojās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa kārtības policijas nodaļas inspektori Ilma Niedrīte un Ilze Ābelīte.

Inspektores iejutās runča Rūda un bebra Bruno ādā, lai nepiespiestā gaisotnē runātu ar “Sprīdīšu” un “Kukainīšu” grupu bērniem par drošības jautājumiem. Bruno un Rūdis ar dažādiem piemēriem stāstīja bērniem, kā lai nenokļūst nelaimē uz ielas : atrodoties uz ceļa braucamās daļas; kā pareizi šķērsot gājēju pāreju; kādi noteikumi jāievēro riteņbraucējam. Bērniem tika skaidrots kā reaģēt uz nepazīstamu cilvēku aicinājumu nākt līdzi un, protams, norādīja, ka bērniem jāzina nosaukt savas mājas adrese, mammas vai tēta tālruņa numurs gadījumā, ja bērns ir pazaudējies.
Noslēgumā Bruno un Rūdis pateicās bērniem par piedalīšanos zīmējumu konkursā “Drošais ceļš uz skolu” un apbalvoja uzvarētājus. Visiem tika pārsteiguma balva –policijas auto, kas pašam jāizgriež un jāsalīmē, bet trīs bērni tika īpaši uzteikti – Jete, Laura un Niks no “Sprīdīšu” grupas. Viņiem Bruno un Rūdis uzdāvināja atstarojošos maisiņus ar dažādām atstarojošām lietām.

PII ”Minka” kolektīvs saka paldies inspektorēm Ilmai ( Rūdis) un Ilzei ( Bruno) par noderīgo mācību stundu bērniem un jaukajiem pārsteigumiem.