Minkā Ziemassvētki nāk!

“Un izbriduši ikdienības tumsu
Ar savu gaismu Ziemassvētki nāk,
Lai mēs, kas ceram, ilgojam un skumstam,
Kā bērni iemirdzamies brīnumā.”

/Lija Brīdaka/

Tikai viens solītis vēl ejams pretī Ziemassvētkiem – gada skaistākajam laikam, kad daba tinas sniega mēteļos un uzsvārčos, kad naktis ir gaišas no sniega baltuma, bet debesis tērpjas mirdzošu zvaigžņu paklājos, kad rītausmā koki, saules staru apmirdzēti, lepojas ar sarmas rotu… Viss, kas tuvākā un tālākā apkārtnē skatāms, uzzied savā īpašā Ziemassvētku burvībā. Cilvēki šajā laikā kļūst labestīgāki, dāsnāki un atvērtāki pasaulei, un ikviens no mums cer piedzīvot brīnumu. Brīnumu, ko radām mēs paši, ja vien gada vistumšākajā laikā mūsu sirdīs iedegas labestības liesmiņa.

Mūsu bērnudārzam “Minka” Ziemassvētki ir gada skaistākie brīži, kad ikvienu sirsniņu ielīksmo eglītes rotāšana, piparkūku cepšana, dāvanu un rotājumu gatavošana, kad svētku sajūtu sniedz egļu skuju smarža un spožo lampiņu mirdzums. Diemžēl šogad Ziemassvētki būs savādāki, jo korekcijas kā ikdienā, tā arī svētkos ieviesis ir Covid-19 vīruss. Līdzīgi kā pavasarī audzēkņu izlaiduma pasākums un septembrī Zinību diena, arī Ziemassvētku pasākumos būs jāiztiek bez vecāku klātbūtnes. Tomēr svētku prieks bērniem netiks laupīts gan! Ir padomāts par īpašu pasākumu programmu katras grupas bērniem atsevišķi. Pie mūsu bērniem ciemos ieradīsies arī Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu.

Savukārt Adventes laikā iestādē notiks tradicionālās Rūķu darbnīcas, kurās bērni kopā ar savām skolotājām gatavos apsveikumus un grupu rotājumus, ceps piparkūkas, pušķos eglītes… Bez lielas kopā pulcēšanās un īpašas ceremonijas savu krāsaino lampiņu gaismiņu iegūs arī lielā egle pie mūsu iestādes, tādējādi visa decembra garumā priecējot “Minkas” lielos un mazos. Savukārt, Gaujā, filiāles “Lapsiņa” teritorijā, svētku egle tiks iedegta 6.decembrī, otrajā Adventē.

Paldies sakām bērnu vecākiem par sapratni šajā dīvainajā, satraukuma pilnajā laikā, jo tas noteikti nav viegls posms nevienam. Paldies sakām arī iestādes darbiniekiem par izturību, pacietību un spēju pielāgoties neierastajiem apstākļiem covid izplatības laikā.

Un visiem kopā novēlam veselību, mierpilnu Ziemassvētku gaidīšanas laiku un priecīgus Ziemassvētkus! Lai mūsu dzīve ir piepildīta ar prieku un laimi, lai katra diena atnes mirkļus, par kuriem priecāties un pateikties.

Inese Pliena., PII “Minka” lietvede