Minkas dzimšanas diena!

“Minka”  svin dzimšanas dienu!

Kad tuvojas kārtējā jubilejas reize, tad nevilšus nākas atskārst, cik neglābjami ātri steidzas laiks! Jau 42 gadus Inčukalna novada pirmsskolas izglītības iestādi “Minka” ik darbdienu piepilda bērnu čalas un smiekli. Šīs ir bērnu otrās mājas – pasaule, kurā valda patiess prieks un labestība.

26.aprīlis, “Minkas” dzimšanas diena, bērnudārzā bija īpaša – par godu “Minkas” jubilejai bērni bija sagatavojuši koncertu – ar dziesmām, dzejoļiem, dažādiem pārsteigumiem. Bija gan baleta elementi, gan hip – hop dejas, gan milzu ziepju burbuļi… Tā bija īsta talantu parāde! Skatītāji – mazie un lielie, ar prieka izsaucieniem un skaļu sajūsmu sagaidīja un pavadīja katru koncerta dalībnieku. Mazos svētku dalībniekus saviem skatuves iznācieniem iedrošināja un uzmundrināja pats gaviļnieks Minka. Arī viņš visiem klātesošajiem bija sarūpējis pārsteigumu – brīnumu lādīti, kurā ielūkojoties, ikviens varēja ieraudzīt brīnumu. Un kā šķidrs spēj pārtapt par cietu – arī uz šo jautājumu atbildi zināja tikai Minka. Koncerta nobeigumā, melodijā ietērpta, tika nodziedāta “Minkas” himna, kas kopējā dziedājumā skanēja kā vēlējums nepagurt darbā, būt vēl zinošākiem, radošākiem. Dziesma bija arī kā apsolījums, ka viss vēl tikai priekšā, jo 42 gadi jau nav nekāds vecums, tas vērtējams tikai kā ieskrējiens.

Un kas tad ir jubileja bez kliņģera! Bez kliņģera nebūtu īstas svētku sajūtas. Tādēļ Minka katras grupiņas bērniem bija sarūpējis pa gardam kliņģerim.

Un kaut arī koncerts beidzies, svētku sajūta nekur nav pazudusi, jo jubilejas svētku nedēļa turpinās.