Lapsēni Rīgā

“Lapsēni” iepazīst Dzelzceļa muzeju

Šodien, 29. aprīlī, PII “Minka” filiāles “Lapsiņa” grupas “Lapsēni” apmeklēja kādreizējā vilciena depo telpās esošo Latvijas Dzelzceļa muzeju. Ekskursiju gide Darja mūs iepazīstināja ar pasažieru un kravas vilcieniem, pastāstīja, kā tos iespējams atšķirt. Interesantākais brīdis bērniem bija iespēja iekāpt vilciena lokomotīvē.  Arī pabūt pasažieru vagonā bērniem šķita ļoti saistoši. Bet, iepazīstot cietuma vagonu, kurā pārvadā ieslodzītos, visiem kļuva nedaudz baisi.

Iekāpām arī tvaikonī. Nenācās mums grūti uzminēt, ka šo tvaikoni kurina ar malku un ka tāds tvaikonis atrodas Ventspilī. Ekskursijas gaitā uzzinājām arī, kādu ierīci izmanto satiksmes regulēšanai uz dzelzceļa, lai vilcieni nesaskrietos. Bērni ar interesi nolūkojās rotaļu vilcienu kustībā pa dzelzceļu, tomēr vislabāk viņiem patika uzlikt audio austiņas un ar aizvērtā acīm izbaudīt īstu braucienu ar vilcienu.

Atrodoties ļoti tuvu Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai, izmantojām iespēju kaut no ārpuses aplūkot šo iespaidīgo ēku – Gaismas pili, bet atpūtas brīdī – piesēst un uzkost līdzi paņemtos pīrādziņus. Paldies sakām mūsu palīgiem Kristera mammai un Tomasa mammai par garšīgajiem pīrādziņiem.

Zane Amoliņa, skolotāja