Kopā ir labi!

16. septembra pēcpusdiena PII”Minkā” aizritēja nedaudz neierasti. Vecāki, kopā ar bērniem nesteidzās uzreiz mājup, bet gan pulcējās dārziņa teritorijā, lai iesaistītos ģimeņu “Kopā būšanas” svētkos. Katra ģimene saņēma piecus uzdevumus: “Aizej tur, nezin kur. Atrodi to, nezin ko.” Piemēram, Jums jāatrod koks ar oranžas krāsas augļiem, šo koku tautā vēl dēvē par saldoksi, sērmūksli, sērmūsli, cārmyušu…Foto: pieskarieties kokam un sirsnīgi pasmaidiet!

Krietnu pusstundu vecāki un bērni, cits nopietnāks, cits vairāk smiedams, aktīvi minēja, sprieda un meklēja dažādus objektus un fotogrāfējās pie tiem. Izrādījās, ka “Minkas” teritorijā ir daudz interesantas lietas, augi, ko ikdienas skrējienā nepamanām. Kad uzdevumi veiksmīgi bija izpildīti, visi pulcējās lielajā nojumē, kurā skolotāja Līga un auklīte Agnese cepa visiem dalībniekiem gardas balvas – pankūkas. Bērni bija paši izvārījuši aromātisku un garšīgu ābolu ievārījumu, ko pasniegt kopā ar pankūkām.

Lai gan rinda izveidojās gara, smaidi, čalas un pozitīvais noskaņojums nekur nepazuda. Jo, kopā būšana un laiks, ko mēs pavadām ar bērniem, ģimeni, ir īpašs. Tas satuvina un ļauj atklāties. Labākā dāvana, ko mēs varam sniegt saviem bērniem un viens otram, ir mūsu laiks. Kopā būšanai un sarunām ir liela nozīme.

Sirsnīgs paldies visiem, kuri atrada laiku, lai pabūtu kopā!